ALL  NEW CREATION   RE-CREATION   CONSERVATION   
COMMUNITY HALL ANNEX
 
Catalina Architecture were commissioned to design and oversee the construction of an annex to the existing community hall in Aberdyfi. The brief included the need for a main exhibition/function space, storage areas and workshop, arrival space and WC facilities. Accessibility, including for persons with visual and hearing impairment, was a primary design consideration. The scheme includes solar photovoltaic panels and ground-source heating.
Located immediately adjacent to the main Machynlleth-Pwllheli railway line, and given the proximity of neighbouring houses (noise break-out), acoustic issues were significant.
The main/long south elevation of the annex is designed to accept a 'phase 2' medical surgery, which may be added in future.
T: 01970 623480
E:catalina.enquiries@catalinaarchitecture.co.uk
P: The Cambria, Marine Terrace, Aberystwyth, Ceredigion, Mid Wales SY23 2AZ
website programming & development: mach2media